S dodávkami energií končí další miliardář. Paukner se chce soustředit už jen na velkoobchod

Petr Paukner, majitel fotbalového klubu Dukla Praha a společnosti Carbounion Bohemia obchodující s uhlím, elektřinou a plynem.

Petr Paukner, majitel fotbalového klubu Dukla Praha a společnosti Carbounion Bohemia obchodující s uhlím, elektřinou a plynem. Zdroj: E15 Dominik Kučera

Petr Paukner, majitel fotbalového klubu Dukla Praha a společnosti Carbounion Bohemia obchodující s uhlím, elektřinou a plynem.
2
Fotogalerie

Obchodník s uhlím Petr Paukner se zbavuje své divize maloobchodního prodeje energií, která ještě na začátku roku dodávala elektřinu a plyn do šesti tisíc odběrných míst. Definitivní konec své maloobchodní části Paukner plánuje na konec příštího roku. Od té doby se chce soustředit už jen na obchodování elektřiny a plynu s velkoobchodníky, tedy společnostmi typu Innogy nebo například E.ON. 

Důvodem odchodu z trhu jsou podle Pauknera současné ceny energií na burze a nevýhodné postavení dodavatelů. „Můžeme si za to částečně sami, měli jsme jako většina dodavatelů velmi výhodné podmínky pro odběratele, protože byla velká konkurence. Nikdo nepočítal se situací, že ceny energií na trhu explodují, jak se to stalo v létě minulého roku a akcelerovalo po zahájení války na Ukrajině v únoru tohoto roku,“ vysvětlil Paukner v rozhovoru pro deníku E15.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!