Škoda Auto vyrobila dvacet milionů automobilů. Jubilejním vozem byl Karoq

Zdroj: Škoda Auto

Po světové premiéře se karoq už brzy ukáže doma v Česku.
Zezadu je karoq přirozenější a líbivější než větší kodiaq.
Nová Škoda Karoq
Nová Škoda Karoq
Nová Škoda Karoq
18
Fotogalerie

Automobilka Škoda Auto dnes vyrobila automobil s pořadovým číslem 20 milionů. Jubilejním vozem se stal sportovně-užitkový Karoq, který sjel z linky ve výrobním závodě v Kvasinách na Rychnovsku. Počty vyrobených vozů automobilka počítá od zahájení výroby automobilů v Mladé Boleslavi v roce 1905 a do součtu zahrnuje vozy vyrobené v českých i zahraničních závodech.

Škoda Auto chce do roku 2025 představit pět čistě elektricky poháněných modelů. Na nedávném autosalonu ve Frankfurtu automobilka prezentovala studii elektrického automobilu s autonomním řízením Škoda Vision E.

V nejbližší době mají růst prodejů Škody Auto táhnout hlavně vozy segmentu SUV. Nejnovějším vozem v této kategorii je Karoq, který bude na trhy přicházet od konce října. Od letošního února automobilka prodává SUV model Kodiaq. Celkem Škoda nabízí sedm modelových řad. Má 15 výrobních závodů v osmi zemích. V České republice firma od roku 1991 investovala přes 300 miliard korun. Celosvětově od roku 1991 vyrobila 15 milionů vozů.

Škoda Auto je od roku 1991 součástí německého koncernu Volkswagen. V České republice provozuje tři výrobní závody a zaměstnává v nich zhruba 30 tisíc lidí. Vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku a v dalších zemích. V roce 2016 dodala Škoda Auto zákazníkům celosvětově 1 127 700 aut, třetí rok po sobě přes milion vozů. Letos společnost předpokládá překonání loňského prodeje.

Video: Škoda Karoq na frankfurtském autosalonu

Video placeholde
Škoda Auto vyrobila dvacet milionů automobilů. Jubilejním vozem byl Karoq • auto.cz