Škoda Kodiaq láká obřím úložným prostorem

Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq Zdroj: Auto.cz

Nákresy SUV Škoda Kodiaq
Škoda postupně odhaluje velké SUV označené jako Kodiaq
Interiér Škody Kodiaq
Nákresy SUV Škoda Kodiaq
Škoda postupně odhaluje velké SUV označené jako Kodiaq
35
Fotogalerie
Nový sportovně užitkový model Škody Auto Kodiaq nabídne zavazadlový prostor o objemu 720 až 2065 litrů, což je nejvíce v této třídě. Škoda zveřejnila první fotografie interiéru vozu, který bude mít světovou premiéru ve čtvrtek v Berlíně

Délka vozu je 4,7 metru a šířka 1,88 metru. Jako první model Škody bude Kodiaq vybaven na přání i třetí řadou sedadel. Díky možnostem sklápění, podélného posunu zadních sedadel a nastavení sklonu opěradel se může interiér auta přizpůsobit počtu osob i množství zavazadel.

Podívejte se na interiér Škody Kodiaq

Interiér vozu působí výrazně a robustně. Přístrojová deska sází na přehlednost. Je rozdělena na dvě symetrické zóny určené pro řidiče a spolujezdce. Desku rozdělují výrazné vertikální výdechy ventilace. Dva prostřední obklopují rozměrný displej palubního informačního systému. Jeho hrany pokračují v horní části přístrojové desky a tvoří trapézovitý motiv, připomínající podobný detail na přední kapotě vozu.

Kodiaq slibuje více než 30 chytrých řešení Simply Clever. Mezi ty patří ochrana hran dveří, elektricky ovládaná dětská pojistka v zadních dveřích nebo opěrky hlavy poskytující oporu při spaní. Na přání bude dodávaný také vyhřívaný věnec volantu.

Kodiaq se široké veřejnosti poprvé představí na autosalonu v Paříži na přelomu září a října. Prodávat se začne v příštím roce. Je sedmým modelem značky, mezi které vedle menšího SUV Yeti, patří Citigo, Fabia, Rapid, Octavia a Superb. Škoda loni vyrobila přes jeden milion vozů. Patří do skupiny Volkswagen.

Prohlédněte si kompletní fotogalerii