Škoda Kodiaq ukázala svou podobu před oficiálním představením

Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq Zdroj: Skoda Auto

Škoda postupně odhaluje velké SUV označené jako Kodiaq
Škoda Kodiaq
Škoda postupně odhaluje velké SUV označené jako Kodiaq
Škoda Kodiaq
Škoda postupně odhaluje velké SUV označené jako Kodiaq
28
Fotogalerie
Druhé SUV od Škody se odhalilo ještě před dnešním oficiálním představením. To se má konat ve čtvrtek večer večer, na internet však unikla sada fotografií již v průběhu odpoledne. Sedmý model značky reaguje na velkou poptávku trhu po vozech SUV. To už Škoda jedno má, model Yeti je však znatelně menší než novinka mladoboleslavské automobilky.

Výroba nového modelu se ve východočeských Kvasinách rozjede naplno 10. října, cena by měla začínat na 24 tisících eur. Má cílit hlavně na asijské trhy, velký potenciál může mít auto podobné velikosti například v Číně. Automobil stojí na koncernové platformě MQB-B, kterou sdílí například s Volkswagenem Tiguan nebo Seatem Ateca. Druhý jmenovaný sjíždí rovněž z kvasinské výrobní linky.

Pod kapotu by se měly dostat přeplňované benzínové a naftové motory s kubaturou v rozmezí 1,4 – 2 litry. Zavazadelník nabídne až 720 litrů, případně v něm může najít místo další pár sedadel. Design automobilu se příliš neliší od konceptu Vision S, který Škoda představila letos v březnu na ženevském autosalonu.

Na přímý přenos z premiéry se na auto.cz každopádně můžete těšit již tento večer, začíná v 18:45.

serveru Auto.cz