Škoda pokračuje v čínském tažení, nabídne prodlouženou verzi yetiho

Modernizovaná Škoda Yeti pro evropský trh

Modernizovaná Škoda Yeti pro evropský trh

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto začne do konce roku vyrábět na svém nejsilnějším trhu v Číně prodlouženou verzi modelu Yeti. Bude určen výhradně pro čínský trh, řekl to mluvčí automobilky Josef Baláž.

„Výroba čínské, prodloužené verze modelu Yeti bude v Číně zahájena do konce letošního roku. Model je určený výhradně pro čínský trh, jeho cena nebyla dosud stanovena,“ řekl Baláž. S rozšířením prodlouženého yetiho na další trhy Škoda nepočítá. „V Číně budeme souběžně i nadále prodávat evropskou verzi modelu Yeti a také Superb Combi importované z našeho domácího závodu ve východočeských Kvasinách,“ dodal Baláž.

Škoda Auto v srpnu po čtyřech letech oficiálně představila nový facelift yetiho (na snímku). Bude se vyrábět ve dvou variantách, do města a na nezpevněné komunikace. Prodávat se začne koncem letošního roku. Cena by měla být zveřejněna na podzim.

Škodu Yeti začala automobilka vyrábět v roce 2009. V Česku se vyrábí v závodě Kvasiny na Rychnovsku, koncem roku 2012 se začala vyrábět také v Rusku. Na českém trhu se prodává od 349 900 korun.

Novinka již příští rok

Už na začátku příštího roku, pravděpodobně na autosalonu v Ženevě, měla Škoda představit koncept většího sportovního užitkového vozidla (SUV). Na trh by mělo přijít po roce 2015. Pro pěti nebo sedmimístný vůz se spekuluje o názvu Snowman.

Provozní zisk české automobilky Škoda Auto se v prvním pololetí snížil na 243 milionů eur, tedy zhruba 6,3 miliardy korun. Loni činil 449 milionů eur. Meziroční propad o 46 procent podle firmy způsobil nižší prodej, nejistá situace na evropských trzích, ale také vývoj směnných kurzů a vysoké náklady na nové produkty. Automobilka dodala zákazníkům v prvním pololetí 464 600 vozů, meziročně o 5,8 procenta méně.