Škoda testuje SUV Kodiaq v ulicích Prahy. Maskuje jej jako Yeti

Testování Škody Kodiaq v Praze

Testování Škody Kodiaq v Praze Zdroj: Auto.cz

Připravované sedmimístné SUV Škoda Kodiaq si odbude světovou premiéru už na podzim v Paříži, zatím ale stále neznáme jeho skutečnou podobu. Vůz se stále testuje dokonce i v centru Prahy.

Fotografie z testování nafouknuté muly podobné Škodě Yeti jsme přinesli už loni v březnu, přičemž tehdy se spekulovalo o modelu Snowman. Bylo to v době, kdy ještě nikoho nenapadlo, že se nové sedmimístné SUV bude jmenovat Kodiaq, že ale půjde o něco většího a zejména modernějšího než jenom standardní yeti, muselo naopak být jasné úplně každému. Pořádně vystouplé lemy blatníků, proražený rozvor, radar aktivního tempomatu ukrytý v masce chladiče… indicií bylo zkrátka dost.

Nejnovější fotografie a video nám zaslal čtenář Petr, který tento týden zachytil tajemnou mulu poblíž pražského Rudolfina. Vůz vypadá naprosto stejně jako ten z loňského března a liší se pouze státní poznávací značkou. Blízký průjezd odhaluje umělé „natažení“ zadních dveří (přibližně v jejich třetině je jasně patrný spoj) a podle čtenáře Petra byla uvnitř vidět jinak tvarovaná přístrojová deska s navigací Columbus. Co se toho dne testovalo, však můžeme pouze odhadovat.

CELÝ TEXT A ROZSÁHLOU FOTOGALERII NAJDETE NA AUTO.CZ