Škoda ukázala sériové SUV Kodiaq na prvních skicách

Nákresy SUV Škoda Kodiaq

Nákresy SUV Škoda Kodiaq Zdroj: Skoda Auto

Nákresy SUV Škoda Kodiaq
Testování Škody Kodiaq v Praze
Ze Škody Kodiaq zatím známe jen podobu loga na zádi vozu
kampaň Škoda Kodiaq
kampaň Škoda Kodiaq
22
Fotogalerie
Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto v září oficiálně představí nejnovějšího zástupce své modelové řady, až sedmimístné SUV nazvané Kodiaq. Automobil však už s předstihem začíná odhalovat. Už jsme se oficiálně dozvěděli jeho jméno, nyní výrobce opět naznačuje jeho vzhled, a to pomocí dvojice zveřejněných nákresů.

Design chystané novinky již na jaře naznačil koncept Škoda VisionS. Ten má sice sériovému autu velice blízko (jak tvrdí zástupci značky), je ale jasné, že některé detaily se ještě změní. A právě náznaky těchto změn najdeme na nejnovějších skicách.

Podívejte se na nákresy a studie nového SUV Škody:

„Kodiaq je mimořádně prostorný, při kompaktních vnějších rozměrech nabízí nejlepší package ve své třídě. Kromě toho je také robustní a má vysokou průchodnost terénem. Přináší také maximum flexibility a funkčnosti. To všechno jsme chtěli vizualizovat jak v designu exteriéru, tak v interiéru,“ říká k tvarům novinky šéfdesignér Škody Jozef Kabaň.

Už dříve Škoda přiznala, že kodiaq si uchová rozdělené hlavní světlomety. Ty ale budou větší než u konceptu. Blíže aktuálním sériovým automobilům pak bude mít jednak maska chladiče, která bude dle dřívějších zpráv více nakloněná, jednak přední nárazník. Ve srovnání s konceptem je lehce odlišná i kapota.

Zamaskovaný kodiaq v ulicích Prahy:

Druhá skica odhaluje záď kodiaqu. Koncová světla si sice uchovají tvar z konceptu, budou ale výraznější. Změnou projde také nárazník, který přijde o výrazné koncovky výfuku studie Škoda VisionS.

Celková silueta zůstane zachována z konceptu, stejně tak tvary podběhů nebo silně vykrojená boční linie zdůrazňující robustnost auta. Boky naopak ozdobí konvenční kliky dveří, které i na těchto nákresech chybí. Už dříve vyšlo najevo, že chystané SUV bude na dálku měřit zhruba 4,7 metru.

CELÝ TEXT A ROZSÁHLOU FOTOGALERII NAJDETE NA AUTO.CZ