Výrobce malotraktorů Seco Group čeká růst tržeb i prodejů

malotraktor Goliath od Seco Group

malotraktor Goliath od Seco Group Zdroj: Seco Group

Jičínský výrobce žací techniky Seco Group plánuje pro letošek nárůst tržeb své strojírenské divize na 470 milionů korun. To představuje další více než tříprocentní navýšení oproti loňskému roku, kdy se obrat vyšplhal na 455 milionů korun. I loni si firma polepšila meziročně o 15 milionů korun.

Informoval o tom vedoucí prodeje firmy pro Českou republiku a Slovensko Petr Fischer podle něj se spolu se slévárenskou a dopravní divizí celkové výkony skupiny loni dosáhly 1,2 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o 16 procent.

Jičínská strojírenská divize Seco Group počítá i s nárůstem prodejů, během letošního roku se jejich objem plánuje na 6435 malotraktorů, což je zhruba o 300 strojů více než loni. Firma 75 procent produkce vyváží, především do Evropské unie, ale její stroje se najdou i v USA, na Novém Zélandu či v Číně.

Fischer dodává, že firma do inovací produktů i výroby investuje ročně 25 milionů korun. Jako příklad úspěšného vývoje dává malotraktor Goliath určený především k mulčování zanedbaných ploch. Jeho vývoj stál pět milionů korun a z 80 procent si ho pořizují firemní zákazníci. V březnu firma představila jeho inovovanou verzi, jejíž úpravy vyšly na milion korun.