Dejvický Blox kupuje za dvě miliardy Českomoravská nemovitostní

Kancelářská budova The Blox

Kancelářská budova The Blox Zdroj: bpd development

Blox
Blox
Blox
Blox
5
Fotogalerie

Administrativní budovu Blox v pražských Dejvicích koupil od společnosti CFH za více než dvě miliardy korun realitní holding Českomoravská nemovitostní (ČMN).

Celkem tak spravuje téměř 60 tisíc metrů čtverečních nemovitostí. Další expanzi chystá ke konci roku, uvedl server Euro.cz.

"Blox je typ budovy, která nám přesně zapadá do portfolia. Jde hlavně o její výjimečnou dostupnost jak do centra Prahy, tak na letiště a o její vybavenost nejmodernějšími technologiemi," sdělil serveru předseda představenstva ČMN Radek Stacha. Blox má výměr 16 200 metrů čtvereční, vedle kanceláří jsou v budově i obchody.

ČMN již na začátku roku koupila od realitního magnáta Václava Skaly budovu v horní části Václavského náměstí. V červnu pak za více než miliardu korun získala kancelářskou budovu Crystal v Praze v pražských Vinohradech.

Aktiva firmy nyní přesahují pět miliard korun. "Ke konci roku 2019 počítáme s výrazným nárůstem aktiv, která by měla překonat hranici sedmi miliard korun. V současné době pracujeme na akvizicích dalších nemovitostí, jejichž hodnota přesahuje jednu miliardu korun," dodal Stacha.

Českomoravská Nemovitostní je realitní holding, který se zaměřuje na nákup a držbu komerčních nemovitostí v Česku. Cílí zejména na kancelářské budovy, které vnímá jako dobře predikovatelné a konzistentní z pohledu generování nájemních výnosů, uvedl již dříve server.