Moderní alarm pošle fotku zloděje, zapne topení…

REXhome

REXhome

REXhome
REXhome
REXhome
REXhome
REXhome
15
Fotogalerie
Zabezpečovací systémy prošly v poslední době velkou změnou. Pryč je doba nutného zadávání hesel na klávesnici. Dnešní alarmy poskytnou okamžitou obrazovou kontrolu střeženého místa, mohou být propojené se systémem chytrého domu, vše kontrolujete z mobilu, tabletu nebo PC. Navíc odpadá složitá instalace a konfigurace, vše je bezdrátové.

Příkladem nejmodernějšího zabezpečení domu, bytu, firmy nebo i chaty je systém REXhome. REXhome představuje kompletní smart home řešení, vytvořené pro Vaše pohodlí a bezpečí, které chytře propojuje funkce domovního alarmu (EZS) a domácí automatizace. Z jednoho místa můžete ovládat funkce chytrého domu a zabezpečení vašeho domova nebo firmy. Systém je vhodný i pro domácí péči, například vzdálený dohled nad domácností seniorů

Obrazová verifikace.

Za nejdůležitější vlastnost nového systému považujeme možnost obrazového ověření poplachu – video/obrazové verifikace. Starý „slepý“ domácí alarm poslal majiteli nebo pultu centrální ochrany informaci o tom, že byl spuštěn poplach. Ale co s tím dál? Pokud jste byli napojeni na PCO, tak nepřetržitá služba poslala na kontrolu zásahové auto – pokud pomineme dobu dojezdu, tak je to v pořádku, jen to stojí peníze. Pokud jste připojeni nebyli, tak jste se buď mohli rozjet domů, nebo požádat souseda – oboje je špatné - nikdo se nechce potkat se zlodějem.

U REXhome je to jinak, prostě na nejdůležitější místa v domě dáte čidlo, které obsahuje fotoaparát . Funguje jako běžný senzor pohybu, ale v případě poplachu vám pošle sérii fotek. Hned tak vidíte, jestli jste nechali otevřené okno a hýbe se záclona, nebo je na místě opravdu zloděj. Obrázek dostanete obvykle na mobil, pokud jste připojeni na PCO, tak ho má k dispozici i střežící služba. Je tak hned zřejmé co se děje a jak reagovat. Odpadne nejistota, stres i poplatky za zbytečný výjezd zásahovky.

REXhome - zlodějREXhome - zloděj

Chytrá kombinace domácí automatizace a elektronického zabezpečení

Další důležitou vlastností je komplexnost řešení. REXhome samozřejmě obsahuje všechny potřebné prvky pro zabezpečení proti krádeži, zároveň ale integruje i ochranu proti živelným a jiným pohromám. Přidat tak můžete čidla oxidu uhelnatého, kouře nebo zaplavení. V neposlední řadě je pak součástí řešení i systém domácí automatizace, často nazývaný smart home, v překladu chytrý dům. Po jeho instalaci pak můžete dům vzdáleně ovládat. Akce je možné spustit příkazem z rozhraní v mobilu, ale i na základě zjištěných hodnot. Tak například pokud čidlo záplavy ve sklepě zjistí vodu, může nejen způsobit poplach, ale zároveň i spustit čerpadlo. Pokud otevřete vrata dálkovým ovladačem, systém rozsvítí první patro domu a třeba i spustí mikrovlnku s nachystanou večeří. Možné je například i hlídání a regulace teploty a vlhkosti ve skleníku. Možností a scénářů je nespočet. Oblíbené je například při poplachu automaticky rozsvítit světlo a pustit štěkot psa.

REXhome onlineREXhome online

Jednoduché ovládání

Z předchozího popisu, by se mohlo zdát, že ovládání takového systému musí být hrozně složité. Opak je ale pravdou. Samotné odjištění a zajištění alarmu je možné například dálkovým ovladačem jako u auta. Další možností je přiložení speciálního přístupového čipu, ale jde to i z mobilu a pro staromilce je možné i klasické zadání kódu na klávesnici. Automatizaci pak můžete spustit stiskem tlačítka na ovladači nebo v mobilu nebo tabletu, možné jsou i scénáře, které se spustí samy na základě například teploty, času nebo narušení čidla.

Instalace, komunikace, balíčky

Pokud jste dočetli až sem, jistě jste nabyli dojmu, že ta „věc“ je hrozně složitá a drahá. Ve skutečnosti to tak ale není. Všechny komponenty totiž mezi sebou komunikují bezdrátově, a tak je u jednodušších variant možná i samoinstalace - objednáte si příslušný balíček a komponenty rozmístíte sami podle návodu. Vše dostanete již přednastavené a funkční.

Služby

K systému REXhome si můžete objednat i různé služby. Škála je i zde široká. Nabídka obsahuje několik variant od připojení na pult centrální ochrany včetně výjezdu zásahové jednotky, přes poskytnutí SIM karty a asistence až po pouhé použití online rozhraní. Návrh alarmu si můžete nezávazně a zdarma zkusit na www.rexhome.cz.