Next přeskupuje strukturu firmy

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Assa Abloy

Tuzemská jednička ve výrobě bezpečnostních dveří Next mění firemní strukturu. Mimo jiné kvůli tomu, aby byla přehlednější pro potenciální investory. Next zruší dceřiné firmy rozprostřené po krajích včetně dcery zaměřené na elektronické zabezpečovací systémy. Všechny subjekty začlení pod nově vzniklou akciovou společnost. Na majetkových poměrech se nic nezmění. Next napůl vlastní zakladatelé Ivan Pavlíček a Miloslav Kothera.

„V rámci nové struktury se nám bude lépe řídit byznys. Zjednoduší se také účetnictví. Firma navíc zpřehlední i pro případného budoucího investora,“ řekl deníku E15 spolumajitel Nextu Ivan Pavlíček. Současně však dodal, že navzdory dlouhodobému zájmu různých investorů o převzetí společnosti aktuálně Next s nikým nejedná.

Podnik je mimo jiné atraktivní díky dobrým výsledkům. „Loni jsme už zase rostli,“ říká vystudovaný biolog Pavlíček, který se po roce 1989 vrhl na podnikání. Firma zvýšila tržby o 17 procent na zhruba 140 milionů korun. V dohledné době Next počítá s dalším rozšířením produkce ve svém výrobním závodě v Budyni nad Ohří, investicemi do nových strojů a větším využíváním směného provozu. Objemově se má výroba zvýšit zhruba o dvacet procent.

Firma založená už před pětadvaceti lety v současnosti zaměstnává více než sto lidí. Většina z nich jsou montážní pracovníci. Podíl Nextu na trhu bezpečnostních dveří, fólií a dalších zábran je kolem čtyřiceti procent. Podle kvalifikovaného odhadu firmy se tak hodnota celého trhu pohybuje kolem půl miliardy korun.

Ivan Pavlíček: Dveře bude odemykat telefon

K růstu nám pomohla povodeň