Síť Re/Max povede bývalý manažer Penty

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Někdejší šéf Masokombinátu Schneider a vrcholový manažer z Procter & Gamble Milan Žák bude novým ředitelem sítě realitních kanceláří Re/Max. Její zakladatel David Krajný si nechá v rukou strategické řízení.

Byznysmen David Krajný, majitel tuzemské realitní sítě Re/Max, se stahuje z jejího vedení. Výkonné pravomoci od něj přebírá Milan Žák. V minulosti vedl pro skupinu Penta Masokombinát Schneider. Dlouhé roky byl v tuzemsku rovněž vrcholovým manažerem společnosti Procter & Gamble, naposledy vedl obchod v Karlovarských minerálních vodách.

Krajný se bude nově věnovat jen strategickému řízení společnosti z pozice jejího prezidenta. “Věřím, že Milanova přítomnost nám pomůže udržet náskok oproti konkurenci, a to nejen v podobě obratu, ale i podílu na trhu a distribuci,” uvedl Krajný.

ČTĚTE ROZHOVOR S DAVIDEM KRAJNÝM

Milan Žák

Příchod Žáka je druhou významnou posilou sítě za posledních šest měsíců. Na konci loňského roku začal s Re/Maxem spolupracovat Petr Pečenka, bývalá přední postava Škody Auto. U realitních zprostředkovatelů dostal na starosti rozvoj franšízové sítě.

Ze sítě Re/Max navíc po sedmi letech odešel její její výkonný ředitel Hanuš Němeček. Podle informací serveru E15.cz jeho pravomoci zdaleka nebyly takové, jaké bude mít nyní Žák. Němeček se po odchodu z nemovitostí stal šéfem agentury Typ Agency. V ní ještě před příchodem do Re/Maxu šéfoval obchodu. Agentura se mimo jiné věnuje ubytovávání filmových a hudebních hvězd při koncertech nebo filmování v Česku.

Změnu ve vedení sítě Re/Max doprovodil i vznik nového dozorového orgánu. Šéfuje mu Krajný, dále v něm zasedá Lucie Krajná, vrcholový manažer sítě Jan Doksanský a Milan Žák. Nová struktura bude bdít hlavně nad uskutečňováním strategických kroků v rozvoji sítě.