Sony prodává další mrakodrap, tentokrát v New Yorku

Sony

Sony Zdroj: profimedia.cz

Mrakodrap Sony v New Yorku je na prodej. Budovu, která má 37 pater, chce japonský koncern prodat za 1,1 miliardy dolarů.

Svůj mrakodrap americká část japonského koncernu Sony již nabízí k prodeji, ale zároveň plánuje, že v něm ještě tři roky bude sídlit v nájmu. V budově mají kanceláře například divize Sony Music, nebo Sony Pictures. Jedná se o další prodávanou nemovitost, protože svou japonskou centrálu již [[http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/sony-proda-sve-sidlo-potrebuje-penize-945375|Sony zájemcům nabízí.

Japonský koncern prodělává a nutně se potřebuje vrátit k zisku. K tomu mu má pomoci i prodej mrakodrapů. Z newyorské centrály má po prodeji společnosti zůstat po odečtení dluhů a nákladůpřibližně 685 milionů dolarů.

O budovu mají zájem investoři z realitní firmy Chetrit Group a obchod má být uzavřen v březnu, tedy ještě před koncem účetního roku.

Vývoj akcií Sony

Vývoj akcií Sony od roku 1987Vývoj akcií Sony od roku 1987 | finanzen.net

Kromě tvrdého konkurenčního prostředí hospodaření Sony podkopává i silný jen. Problémy firmy zhoršily také škody po loňském březnovém zemětřesení a cunami, kdy Sony neměla dostatek součástek pro výrobu. Další narušení výroby způsobily podzimní povodně v Thajsku.

Letos má firma naplánováno oživení a návrat k zisku. Nový generální ředitel Kazuo Hirai přistoupil k masivnímu snižování nákladů a propouštění, které má vrátit k zisku hlavně problémovou televizní divizi. Posílit chce také ve výrobě fotoaparátů, herních přístrojů a chytrých telefonů. Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/technologie-a-media/pad-sony-akcie-jsou-zpet-na-urovni-kdy-jeste-vladl-walkman-771275#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink