Symbol Karlových Varů je na prodej, Thermal se zbaví svého bazénu

Bazén karlovarského hotelu Thermal

Bazén karlovarského hotelu Thermal Zdroj: E15

Bazén státního hotelu Thermal v Karlových Varech je na prodej. Hotel vyvěsil veřejnou soutěž na prodej bazénu včetně přilehlých pozemků na svých webových stránkách. Bazén ale zůstane z technických důvodů i po zimní odstávce zavřený.

Venkovní bazén je jedním ze symbolů lázeňského města. Pro hotel, který je ve vlastnictví státu, je ale jeho provoz ztrátový. Už v lednu, při návštěvě ministra financí Andreje Babiše, tak vznikl nápad, že se ho hotel zbaví. Jediným kritériem při prodeji bude kupní cena.

Minimální nabídková cena za bazén není v oznámeném tendru stanovena, jen kauce ve výši jednoho milionu korun. Kromě samotného bazénového komplexu stát prodává i okolní pozemky.

Špatný technický stav

V posledních letech Thermal venkovní bazén přes zimu uzavřel pro veřejnost i hosty. Letos se ale neotevře ani po zimě, podle pověřeného šéfa hotelu Rudolfa Mašaty to je kvůli špatnému technickému stavu. Voda v něm ale zůstává.

„Jednak z estetických důvodů. Lidé jsou na pohled přes bazén na město zvyklí. Ale také se lépe prodává bazén s vodou než bez ní,“ řekl Mašata. „Důvody jsou ale i technické, pokud by se voda vypustila, mohl by bazén popraskat,“ doplnil.

Minerální voda

Bazén byl postaven na skále nad hotelem v 70. letech minulého století. Bazén je 50 metrů dlouhý, 16 metrů široký. Jeho hloubka se pohybuje od jednoho do 4,5 metru. Třetina vody v bazénu je minerální. Bazén býval v provozu i přes zimu a jeho návštěvníci si mohli užít teplé vody i v mrazech. Od roku 2012 je kvůli úsporám v zimě uzavřen.