V bratislavském Downtownu vyroste další věžák. Byty budou poměrně dostupné, slibuje DRFG

Bratislavská Ister Tower

Bratislavská Ister Tower Zdroj: DRFG

Bratislavské panorama doplní další výšková budova. Česká skupina DRFG se spojila s místním partnerem The Galata Group a vstupuje do jeho projektu Ister Tower. Celková výše investice má dosáhnout necelých šesti miliard korun.

Projekt má mít okolo 500 bytů, nabídne i komerční prostory. Hlavní budova má mít 33 podlaží a bude se tyčit do výšky sta metrů. Doplní ji dva nižší domy. Stavba začne příští rok, hotovo má být v roce 2027. 

DRFG slibuje, že Ister Tower na rozdíl od podobných projektů orientujících se na nejluxusnější segment nabídne bydlení dostupné i pro vyšší střední třídu. K dispozici má být více rozlehlejších bytů vhodných pro rodinné bydlení. „Celý projekt je pro nás extrémně zajímavý, protože nabízí unikátní kombinaci prémiové lokality s relativní cenovou dostupností pro budoucí majitele jednotek. To společně s výhodným eurovým financováním pro naši skupinu vedlo k našemu rozhodnutí do projektu vstoupit. Na Slovensku máme plány být i v budoucnu aktivní,“ uvedl ředitel DRFG Real Estate Josef Šilhánek.

Ister Tower bude v Bratislavě sousedit s dalšími výškovými stavbamiIster Tower bude v Bratislavě sousedit s dalšími výškovými stavbami|DRFG

The Galata Group nedávno pro projekt získala územní rozhodnutí, v současnosti dokončuje podklady pro stavební povolení, poté vypíše tendr na stavitele komplexu. Návrh vytvořilo slovenské architektonické studio A1 Architecture, které fasádu komplexu připodobňuje k vlnám v Dunaji, na jehož březích bude skupina staveb stát. Studio se podílelo i na projektech dalších bratislavských výškových budov.

V centru Bratislavy u mostu Apollo vyrůstají i další výškové stavby. Například J&T Real Estate v lokalitě staví budovu Eurovea Tower. Ta bude mít 168 metrů a 46 poschodí. Jako jediná na Slovensku tím má splnit formální kritéria pro mrakodrap. Obvykle se tak označují stavby, které mají přes 40 pater a jsou vyšší než 150 metrů. Stejný developer nyní upravuje svůj další projekt, výsledkem by mohla být jedna z nejvyšších budov v Evropě s výškou 250 metrů.

VIDEO: Nejdražší byty v České republice

Video placeholde
• Videohub