VGP a Allianz Real Estate budou spolu spravovat středoevropské nemovitosti

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: vgp.cz

Developerská skupina VGP, která působí ve středoevropském regionu včetně České republiky, vstoupila na konci února do společného podniku se společností Allianz Real Estate. VGP v něm má přesně poloviční podíl. Počáteční hodnota transakce přesahuje 500 milionů eur (13,5 miliardy korun). Skupina si od obchodu slibuje udržení růstu.

Nový společný podnik bude spravovat aktiva, která skupině vytvářejí příjmy a jsou umístěná v Německu, Česku, na Slovensku a v Maďarsku. „Jsme rádi, že jsme v Allianz Real Estate nalezli silného a uznávaného partnera. S tímto společným podnikem můžeme konzistentně pokračovat v růstu, jako tomu bylo v posledních letech. Zároveň si naše společnost udrží rozhodovací pravomoci ohledně nové výstavby,“ uvedl v prohlášení generální ředitel VGP Jan Van Geet.

Allianz Real Estate se zaměřuje na investice do nemovitostí a správu nemovitého majetku. Pod názvem Allianz Real Estate Holding působí od roku 2009. Kromě Evropy má pobočky také ve Spojených státech či v Singapuru.

Skupina VGP, která projektuje, staví a pronajímá logistické areály a průmyslové parky, působí ve středoevropském regionu. Skupina v loňském roce expandovala do Španělska, kde založila kancelář v Barceloně a zajistila pozemek v Madridu, který jí umožňuje potenciální výstavbu.