Spojte si všechny půjčky do jedné výhodnější

Zdroj: Depositphotos

Vzali jste si hned několik půjček a z různých úroků a poplatků vám jde hlava kolem? Tak si je slučte do jedné. Nejenže vám ubydou starosti, ale ve výsledku také ušetříte.

Půjčkám se rozumní lidé sice snaží vyhýbat, ale víte, jak to chodí. Život někdy přináší takové situace, kdy se zkrátka zadlužit musíme. Pak nám banka mnohdy vytrhne trn z paty. Každou půjčku je ovšem třeba pečlivě zvážit. Především kritickým okem zhodnotit, zda ji budeme schopni pravidelně splácet. A pokud ještě splácíme další půjčky z minulosti, nejvíce se vyplatí pokusit se o jejich konsolidaci.

Minimalizujte počet věřitelů

Konsolidace půjček znamená jejich sloučení. Nahrazení veškerých finančních závazků od různých věřitelů půjčkou jednou. S tím se vám nezúží jen počet půjček, nýbrž také jejich věřitelů. Místo několika úroků a poplatků různých výší budete platit jen jeden. Dluhů vás sice konsolidace úvěrů nezbaví, ale mohou vás vyjít levněji.

Slučte si až šest různých úvěrů

Sloučení půjček nabízí většina bankovních i nebankovních domů. Například Pojištěná půjčka umožňuje sloučení až šesti různých úvěrů. Výsledkem bude produkt rychlá půjčka ve výši až 250 tisíc korun s délkou splatnosti až 60 měsíců.

Na kolik vás půjčka vyjde?

A jak je na tom rychlá půjčka s úroky a dalšími poplatky? Ty udává RPSN (roční procentní sazba nákladů), na kterou je vhodné zaměřit se především. Spolu s úroky zahrnuje i další poplatky, které jsou spojené s vedením úvěru. Například RPSN půjčky ve výši 200 tisíc korun s pětiletou splatností (60 měsíců) činí 7.67 %. Roční úroky z toho činí 7.41 %. Měsíční splátka vás tak vyjde na 3 999 Kč.

O půjčku zažádáte online

O půjčku navíc můžete zažádat online a vše vyřídit z pohodlí svého domova. Vyřízení půjčky je maximálně jednoduché a rychlé. Poskytovatel půjčky vás také nebude nutit uzavírat povinné pojištění, ale ta možnost tu je. Je to jen na vás. Pro klid v duši je ale pojištění vhodné uzavřít. Dostanete-li se do nepříznivé životní situace, pojištění vám pomůže se z finančních problémů dostat.