iPhone je v Česku. Zatím dražší, než slibuje Apple

iPhone 4S

iPhone 4S Zdroj: Apple

Zpráva o tom, že nový iPhone 4S bude v Česku skoro nejlevnější v celé Evropě, trochu pobledla ve světle cen prvních přístrojů, které se v omezeném množství dostaly na český trh. Základní model s pamětí 16 GB stojí u Mironetu 18 990 korun, což je o 4500 korun více, než je oficiální cena pro ČR zveřejněná na stránkách Apple.

Mironet dovezl prvních 50 kusů dovezla společnost Mironet od evropských distributorů. Oficiálně se telefon začne prodávat u některých operátorů o půlnoci ze čtvrtka na pátek. Vodafone, který začne nový iPhone prodávat o půlnoci na pátek, stanovil základní cenu nedotovaného přístroje na 16 277 korun. Dotovaný smartphone od Applu začíná na 10.377 korunách.

„Mironet není součástí oficiální distribuce Apple v České republice. Nenakupuje Apple na českém trhu, ale od evropských dodavatelů. Často má dostupné modely i v době, kdy jsou například v českých Apple obchodech dočasně nedostupné,“ uvedla marketingová manažerka Mironetu Dagmar Pavlíčková.

Nový iPhone nabízejí téměř dvě desítky internetových obchodů, slibují, že přístroj dodají v řadu týdnů. Internetový obchod Apple v Česku uvádí dobu dodání jeden až dva týdny. Vedle Vodafonu chce iPhone 4S na státní svátek prodávat T-Mobile, který ale podrobnosti zatím neoznámil. Telefónica se zahájením prodeje 28. října nepočítá