Malý jack to má spočítané, po Intelu zatlouklo hřebík do rakve i Lenovo

Stále více lidí dává přednost hudbě z internetu

Stále více lidí dává přednost hudbě z internetu Zdroj: archiv

Intel se již v dubnu pustil do propagace technologie USB Audio Device, která by měla skrze USB poskytnout pohodlný, energeticky nenáročný přenos zvuku a tím nahradit klasický analogový sluchátkový jack. Že by opravdu vymizel „nesmrtelný“ jack? Záleží na odvaze výrobců, ale Lenovo se nebálo a včera uvedlo své vrcholné modely pro letošní rok a 3,5mm jack už nemají.

Novinky od Lenova vychází z akvizice Motoroly, a tak se jmenují Moto Z a Moto Mods. Moto Z je nový vrchol nabídky, telefon napěchovaný nejmodernější výbavou včele s jemným 5,5“ displejem, špičkovým 13MPx fotoaparátem a výkonným procesorem. Konektor má už jen jediný - USB typu C.

Podrobněji o telefonech píše MobilMania.cz

Moto Mods má výbavu podobnou, ale navíc nabízí možnost přídavných modulů, které se jednoduše magneticky připojují „na záda“ telefonu. Jedná se tedy de facto o modulární telefon, který si poskládáte podle toho, jaká funkce je pro vás zrovna prioritní. Modulem může být například hlasitý reproduktor JBL, projektor či tenký battery pack s energií navíc. Ale ani tady není 3,5mm jack.

Celý článek čtěte na Živě.cz