Musk chce Twitter po třech letech opět vrátit na burzu, část účtů by mohl zpoplatnit

Elon Musk zvažuje zpoplatnění twitteru pro některé uživatele

Elon Musk zvažuje zpoplatnění twitteru pro některé uživatele Zdroj: Reuters

Šéf Tesly Elon Musk plánuje uvést sociální síť Twitter tři roky po její koupi znovu na akciovou burzu, píše deník The Wall Street Journal. Miliardář podepsal dohodu o koupi Twitteru za 44 miliard dolarů, kterou se firma po devíti letech z burzy stáhne. Musk zároveň v úterý na twitter napsal, že společnost by mohla začít vybírat za své služby mírné poplatky od firem a vlád.

Muskovu smlouvu o koupi Twitteru ještě musejí schválit úřady a akcionáři. Očekává se, že proces bude dokončen ještě letos. Musk podle WSJ pronesl výrok o znovuuvedení Twitteru na burzu před investory, od kterých se snaží získat pomoc pro financování svého nákupu.

Šéf Tesly navrhuje pro Twitter řadu změn. Už dříve řekl, že ho chce vylepšit o nové funkce, zpřístupnit algoritmy jako open source pro zvýšení důvěry, poradit si se spamovacími roboty a všechny lidi ověřovat. Promluvil také o možnosti zpoplatnění služby. „Twitter bude pro příležitostné uživatele vždy zdarma, ale pro komerční/vládní uživatele tu možná bude mírný poplatek,“ napsal v úterý Musk.

Tento týden na módní přehlídce Met Gala v Metropolitním muzeu umění také uvedl, že chce, aby Twitter byl transparentní ohledně řazení příspěvků a aby byl jeho software přístupný veřejné kritice.