Němci přišli o push e-mail, Apple pyká za zneužitý patent Motoroly

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Německo je v současnosti nejostřejším bojištěm patentových válek a tábor Apple hlásí citelné ztráty. Ve sporu o zamykání telefonu sice Apple Motorolu porazil, ale teď byl nucen vypnout „push e-mail“ u svých cloudových služeb MobileMe a iCloud. Push v německých iOS zařízeních nadále funguje pouze pro kontakty a kalendář.

Důvodem je neoprávněně používaný patent, který vlastní Motorola. Jedná se o výsledek soudního výroku, o kterém jsme vás informovali už 3. února. Rychlost a ráznost německých soudů je působivá.

Doporučení Applu je prosté: “Přepněte své iPhony, iPady a iPody do nastavení “Fetch”. Najdete jej nejen na německých stránkách Apple, ale i na americké verzi – to jako upozornění pro Američany cestující do Německa. O jakémkoliv dlouhodobějším řešení se zdroje nezmiňují…

Co je push e-mail

Takzvaný tlačený e-mail. To znamená, že server „dotlačí“ zprávu do telefonu hned jak přijde. Tedy nečeká se, až přijde předem nastavený časový interval, telefon se připojí k serveru a „zeptá se“, jestli náhodou nepřišly nějaké zprávy. Až pak je stáhne (“Fetch”).

Push varianta je energeticky více náročná, rychleji vybíjí baterii, ale výhody okamžitě doručené zprávy to vyvažují.