Aktualizováno
Škoda Auto představila unikátní sportovní vůz pro hru Gran Turismo 7

Škoda Vision Gran Turismo

Škoda Vision Gran Turismo Zdroj: Sony

Škoda Vision bude jezdit ve hře Gran Turismo 7
Škoda Vision bude jezdit ve hře Gran Turismo 7
Škoda Vision bude jezdit ve hře Gran Turismo 7
Škoda Vision bude jezdit ve hře Gran Turismo 7
Škoda Vision bude jezdit ve hře Gran Turismo 7
12
Fotogalerie

Škoda Auto ve světové premiéře představila studii sportovního čistě elektrického jednomístného vozu. Škoda Vision Gran Turismo ale vznikla jen pro počítačovou hru Gran Turismo 7. Bude se tak s ní možné setkat pouze na herních konzolích PlayStation. 

Plně elektrický vůz s pohonem všech kol Škoda Vision Gran Turismo je inspirovaný modelem Škoda 1100 OHC Spider z roku 1957. Je vybavený čtyřmi elektromotory o celkovém výkonu 800 kilowattů (kW). Podle předsedy představenstva Klause Zellmera tak značka navazuje na 120letou historii v motoristickém sportu.

„Studie Škoda Vision Gran Turismo propojuje naši bohatou historii s elektrickou budoucností a novým designovým jazykem Modern Solid. Naši zákazníci jsou objevitelé a elegantní vůz Škoda Vision Gran Turismo je skvělým způsobem, jak obohatit jejich zážitky a zároveň přilákat nové příznivce naší značky,“ uvedl Zellmer.

Podívejte se na Škodu Vision Gran Turismo

Video placeholde
Škoda Vision pro hru Gran Turismo 7 • PlayStation

Vůz je navržen s ohledem na efektivitu a jízdní dynamiku, má hmotnost jen 1300 kilogramů a kombinuje délku přibližně 4,41 metru s šířkou téměř 1,95 metru a výškou 94,9 centimetru. O pohon se starají celkem čtyři elektromotory napájené lithium-iontovou baterií o kapacitě 87 kilowatthodin (kWh).

Hráči si mohou pro svůj vůz Škoda Vision Gran Turismo vybrat ze dvou různých barevných provedení. První evokuje slavný vůz Škoda 130 RS, který se proslavil dvojnásobným vítězstvím ve své třídě na Rallye Monte Carlo 1977. Druhý má matnou barvu v odstínu zelená Explorer, symbolizující již dříve představenou studii skutečného elektromobilu Škoda Vision 7S.

Sérii závodních simulátorů Gran Turismo vyvíjí společnost Polyphony Digital. Hry Gran Turismo jsou vydávané pro herní systémy PlayStation a napodobují vzhled a výkon velkého množství vozidel, která jsou licencovanými kopiemi skutečných automobilů. Gran Turismo 7 obsahuje více než 400 vozů od více než 60 automobilek. Ve hře jsou pečlivě ztvárněna auta od známých sériových modelů až po legendární a vzácné závodní vozy pocházející z různých dekád, segmentů a závodních kategorií, stejně jako velký výběr prototypů.

Nový vůz je součástí aktuálního updatu 1.46 do Gran Turismo 7. Kromě Škody Vision Gran Turismo do hry přibudou také vozy AFEELA Prototype 2024 a Chevrolet Chevelle SS 454 Sport Coupé '70 a další novinky. Japonský producent hry a závodní jezdec Kazunori Jamauči nedávno navštívil Prahu.