TV Pohoda získala licenci. Vysílat pro mladé chce od příštího roku

TV Pohoda

TV Pohoda

Nová celoplošná televizní stanice Pohoda, která bude zaměřená na mladé diváky, získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licenci k digitálnímu pozemnímu vysílání na období 12 let. Spuštěna by měla být v prvních měsících příštího roku. Informoval o tom server Mediaguru.cz.

Majitelem společnosti TP Pohoda je podnikatel Radim Pařízek, který o zřízení televizní stanice usiluje delší dobu. Jeho společnost patřila mezi šestici firem, které dostaly licenci pro digitální vysílání již v roce 2006. Rozhodnutí ale zrušil soud a situaci změnil až zákon, který od roku 2008 přiznal těmto firmám nárok na kompenzační licenci.

TV Pohoda získala takzvanou kompenzační licenci letos v září, ale její platnost byla omezena do doby ukončení procesu přechodu na digitální vysílání, tedy 11. listopadu letošního roku. Proto si musel provozovatel zažádat o vydání nové licence, uvedl server.

TV Pohoda měla podle původních plánů vysílat od letošního jara programy pro děti. Pařízek ovšem v říjnu sdělil, že tento záměr bude mírně modifikován, protože stejný plán má i generální ředitel České televize Petr Dvořák, který chce koncem příštího roku spustit nový dětský kanál ČT3. „Tomu nejsme schopni konkurovat s našimi soukromými rozpočty,“ řekl Pařízek. Televize se tak zaměří na mladé diváky, děti prý však o své pořady ochuzeni nebudou. Licence prý tuto změnu stanici umožňuje.