Autistickým dětem pomůže benefice v Praze na Pankráci

Plakát na akci O kolečko víc

Plakát na akci O kolečko víc Zdroj: E15.cz

Autismus přestává být tabu. Dětí s touto diagnózou přibývá, s nimi i odborníků, kteří se o ně starají. Přesto si lidé často nedovedou představit, jaký může být život a vzdělávání takových dětí.

Základní škola speciální a praktická škola Rooseveltova, je jednou z těch, která se snaží poskytnout podnětné prostředí, ve kterém mají děti možnost podobných zážitků, jako děti bez postižení.

„Ve škole máme hodně dětí s autismem a chceme jim dopřát zážitek a rodičům odpočinek. Minulý rok jsme například uspořádali několika denní výlet a povedl se“, říká Marie Hrubanová, učitelka ze ZŠS Rooseveltova.

Prohlédněte si fotogalerii z loňského výletu

Letos ho akci škola zopakuje. „Vzhledem k velkému pedagogickému zajištění (1 dítě-1 pedagog) je výjezd poměrně finančně náročný. Proto pořádáme benefiční akci a tak snížíme náklady rodičů. Zároveň bychom rádi přiblížili problematiku autismu a inspirující svět těchto dětí veřejnosti.“ dodává Hrubanová.

Benefiční akce nese název: O kolečko víc, aneb o zakutáleném kolečku autismu a uskuteční se 11. září 2016 v Café na půl cesty v Praze na Pankráci. Ve dvě hodiny ji odstartuje závod na kolečkách, tj. na všem, co má kola. Prostředky si můžete přinést, nebo si je vypůjčit na místě.

Plakát na akci O kolečko vícPlakát na akci O kolečko víc | E15.cz

Zajímavou přednášku bude mít Michal Roškaňuk. Sám má Aspergerův syndrom a díky svému specifickému vnímání, vidí i to, co ostatním při práci s autisty zůstává skryto. Pracuje jako poradce a zaměřuje se hlavně na rozvoj komunikačních dovedností a úpravu nežádoucího chování u osob s autismem. Nebude chybět ani promítání, čtení a soutěže k tématu autismu. V podvečer celou akci zakončí školní kapela R(A)dost, SUN + DEAD a Babsohn band.

Pokud chcete zažít příjemné a zajímavé odpoledne a zároveň přispět libovolnou částku na dobrou věc, zveme Vás od 14:00 do Café na půl cesty v Praze na Pankráci.