Babiš znovu podpořil Krnáčovou, prý lépe komunikuje se zastupiteli

Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: CTK

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš ocenil lepší komunikaci mezi pražskými zastupiteli z hnutí ANO a primátorkou Adrianou Krnáčovou. Systém komunikace, který si nastavili před dvěma týdny po předchozích sporech, kdy pražské ANO primátorku nepodpořilo, podle něj funguje. Babiš to řekl při odchodu z dnešního odpoledního jednání zastupitelského klubu ANO.

„Jsem spokojený, že komunikují lépe než předtím,“ řekl Babiš. Na dnešním jednání opět vyjádřil Krnáčové podporu. Před dvěma týdny Krnáčová nezískala podporu pražského ANO i zastupitelského klubu. Po dalších jednáních se za ní Babiš i celostátní vedení postavilo, svůj názor přehodnotila i pražská organizace. Sama Krnáčová tehdy řekla, že musí zlepšit komunikaci jak se zastupiteli ANO, tak s médii.

Zastupitelé ANO dnes na jednání klubu řešili také jejich požadavek na odchod náměstka primátorky Matěje Stropnického (SZ/Trojkoalice). Zastupitelé ANO si ho chtějí pozvat na jednání svého klubu. Právě Stropnického budoucnost v městské radě je hlavním bodem sporů současné koalice koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN).

Bod sporu

Stropnického setrvání požaduje jeho Trojkoalice. Žádá také, aby mu byly vráceny odebrané kompetence v přípravě Pražských stavebních předpisů a řízení Institutu plánování a rozvoje (IPR). Naopak ČSSD stejně jako ANO chce jeho výměnu.

Ve středu dopoledne by se kvůli sporům v koalici mohli sejít špičky ANO, ČSSD a Trojkoalice na společném jednání, minulý týden to uvedla primátorka Krnáčová. Zda se bude jednání konat, zatím není jasné. Jednání nikdo ze zástupců jednotlivých koaličních stran nepotvrdil. Hnutí ANO, které v Praze vyhrálo volby, má s ČSSD a Trojkoalicí v 65členném zastupitelstvu nejtěsnější většinu 33 hlasů.