Čeští olympionici mají zajímavé vozy. Prohlédněte si je

Cyklista Jaroslav Kulhavý se svým vozem

Cyklista Jaroslav Kulhavý se svým vozem Zdroj: auto.cz

Klára Spilková s Volvem
Škoda Auto, partner olympioniků
Barbora Špotáková a její Seat
3
Fotogalerie

Mezi 11 551 účastníky letošní olympiády v Riu bylo i 104 českých sportovců. Mnozí z nich jsou i ambasadoři automobilových značek.

Letošní letní olympijské hry v brazilském Rio de Janeiru už jsou za námi. Server Auto.cz se rozhodl odhalit, jakými automobily jednotliví čeští sportovci jezdí. V některých případech jsou to velice zajímavé vozy.

Sportovci navíc s automobilkami v mnoha případech spolupracují, což je pro obě strany velice výhodná kooperace. Závodník dostane finančně zajištěného sponzora, zatímco automobilka mediálně známou tvář, která jí pomůže s propagací jejích výrobků.

Tato kooperace je mezi českými sportovci hojně využívána, což je patrné také na olympionicích z Ria. Domácí Škoda podporuje hned osm účastníků olympiády – běžkyni na 400 metrů překážek Zuzanu Hejnovou, střelkyni Adélu Bruns (rozenou Sýkorovou), veslaře Ondřeje Synka, tenistku Lucii Hradeckou a kanoisty Josefa Dostála, Lukáše Trefila, Daniela Havla a Jana Štěrbu, kteří si loni v listopadu převzali nové octavie. Škoda je partnerem Českého olympijského výboru, a i proto se čeští sportovci aktuálně objevují v propagačních materiálech na mladoboleslavské vozy.

Podívejte se na fotogalerii vozového parku českých olympioniků

Ambasadorem BMW je zase moderní pětibojař a David Svoboda, který si po vítězství na londýnské olympiádě splnil sen a převzal si vůz mnichovské značky, jmenovitě BMW X3. Svoboda v bmw už jezdil po získání řidičského průkazu, auto si ale tehdy půjčoval od svého bratra.

Také další sportovci jsou spojeni s luxusními značkami. Audi podporuje hlavně lyžaře, tedy zimní olympioniky, italské Maserati ale od loňského roku spolupracuje s cyklistou Jaroslavem Kulhavým. To s Volvem je už dlouhé roky spojena golfistka Klára Spilková. Jednadvacetiletá kráska v minulosti vystřídala několik vozů švédské značky, naposledy usedla do aktuální XC90.

Na auta dalších českých olympioniků se podívejte v přiložené fotogalerii. Jen v krátkosti prozradíme, že jeden ze sportovců jezdí s VW Caravelle, zatímco jiný třeba se Seatem Leon ST Cupra.