Co týden dá: Rusko si zvolí svého prezidenta

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

V Rusku proběhnou v neděli prezidentské volby. Místnosti budou otevřeny od 8 do 20 hodin místního času.

pondělí

Světová banka ve spolupráci s čínskou organizací Development Research Center dnes zveřejní zprávu o ekonomické transformaci Číny a vyhlídkách země na příštích 20 let.

úterý

Na brněnském výstavišti začínají tradiční mezinárodní potravinářský veletrh Salima, vinařský veletrh Vinex, veletrh mlynářství, pekařství a cukrářství MBK, veletrh zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování Inteco a veletrh obalů a obalových technologií Embax. Akce potrvají do 2. března.

středa

Tímto dnem se uzavírá termín, do kterého se mohou přihlásit uchazeči o vedoucí funkce některých policejních celorepublikových a krajských útvarů.

čtvrtek

Rakousko-český spisovatel Michael Stavarič (40) dostane v Mnichově Cenu Adelberta von Chamissa, kterou uděluje Nadace Roberta Bosche. Rodilý Čech, který v Rakousku žije od roku 1979, kdy se jeho rodiče rozhodli emigrovat z tehdejšího Československa, podle nadace jazykově originálním způsobem obohatil současnou německou prózu.

pátek

V den svátku sv. Anežky České bude kardinál Dominik Duka celebrovat mši svatou od 18 hodin v Klášteře sv. Anežky České.

sobota

V Brně proběhne představení a křest nového Starobrna, na kterém dlouholetý bývalý vrchní sládek starobrněnského pivovaru a stávající garant kvality Petr Hauskrecht představí zásadní inovaci piva.