Co týden dá: V Los Angeles rozdají Oskary, začne půst

ilustrační foto

ilustrační foto

V Los Angeles se po roce opět budou předávat ceny americké filmové akademie Oskar. Slavnostní ceremoniál se uskuteční v neděli večer místního času. Nejvíce nominací získal film Hugo a jeho velký objev, a to v 11 kategoriích.

pondělí

Dnes se v pražském paláci Žofín koná již tradiční fórum, tentokrát s názvem Vize pro Prahu do roku 2014, na kterém vystoupí pražský primátor Bohuslav Svoboda a radní Alexandra Udženija.

úterý

Občanské iniciativy Pražské fórum a PragueWatch odpoledne pořádají masopustní průvod, jehož cílem je poukázat na dlouhodobě neuspokojivé poměry v oblasti památkové péče v Praze. Průvod v maskách se vydá z Václavského náměstí. Jeho cílem bude Mariánské náměstí.

středa

Pražský arcibiskup Dominik Duka bude v katedrále svatého Víta sloužit mši na Popeleční středu, kterou křesťané vstoupí do čtyřicetidenní postní doby.

čtvrtek

Evropská komise představí v Bruselu novu ekonomickou prognózu. V této průběžné zprávě nastíní očekávání vývoje ekonomiky Evropské unie, eurozóny a sedmi největších zemí EU.

pátek

V Tunisku se mají setkat členové skupiny Přátelé Sýrie sdružující státy, které usilují o nalezení cesty k zastavení násilností v Sýrii.

sobota

V Praze se koná tradiční Ples v Opeře. Bude pastvou nejen pro oči a uši, ale také pro chuťové pohárky přítomných hostů. Tradiční plesová hostina bude inspirovaná dobou Rudolfa II. Politici, osobnosti tuzemské kulturní scény i zahraniční hosté se mohou těšit například na grilovaného candáta s račí omáčkou nebo na beránčí maso s šafránovou rýží.