HC Lev odmítá nástupnictví, popradským nic nezaplatí

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

S rozpočtem zhruba 500 milionů korun půjde do nadcházejícího ročníku KHL nový klub HC Lev Praha. Ukrojit si díl z tohoto balíku chce zhruba dvacet bývalých zaměstnanců HC Lev Poprad, kteří se rozhodli bojovat o své nevyplacené mzdy všemi dostupnými prostředky. Z Prahy je však nedostanou.

„To, že se klub přestěhoval z Popradu do Prahy a přejmenoval, neznamená změnu jeho identity. Jsou tam stejní lidé, nejen jako majitelé, ale i ve vedení. Z bývalého popradského klubu jsou v Praze zaměstnaní tři lidé na stejných pozicích, jako pod Tatrami,“ vysvětluje svůj názor na webu poprad.korzar.sme.sk František Kováčik. Pro HC Lev Poprad pracoval jako maskot juniorského týmu Tatranskí Vlci.

Poslední peníze dostal v lednu, a to ještě jen zlomek mzdy. Pak slyšel jen plané sliby nadřízených, ale nevyplatili mu už ani cent. „O svoje peníze budeme bojovat, nevylučujeme podání trestního oznámení,“ říká statečně.

Jak uvedl pro E15. cz mluvčí HC Lev Praha Jan Rachota, popradští věřitelé z Prahy žádné peníze nedostanou. „Veškeré záležitosti na Slovensku jsou záležitostí HC Lev Poprad. Pražského klubu se netýkají,“ tvrdí Rachota. Výši popradských dluhů prý nezná a Prahu ani nezajímají.

Pořád věříme v plán A

Má Kováčik pravdu v otázce pokračující identity obou klubů? V obchodním rejstříku se vlastník pražské akciové společnosti HC Lev ověřit nedá, protože bylo vydáno 20 kusů akcií ve jmenovité hodnotě 100 tisíc korun na majitele.

„Hlavními našimi akcionáři jsou švýcarská firma A-Energy a ČKD Group,“ řekl na otázku E15.cz Rachota. Právní nástupnictví, o kterém mluví Kováčik, odmítl. Další podrobnosti komentovat nehodlal. Zdůraznil, že pražský HC Lev půjde do sezony ve zdravé kondici, zhruba kolem 450 milionů korun prý do rozpočtu zabezpečí hlavní akcionáři.