Když dojde inspirace

zápisník, Jana Havligerová

zápisník, Jana Havligerová Zdroj: E15

Skupina poslanců v čele se socialistou Jeronýmem Tejcem se rozhodla posvítit si na děti.Trestněprávní odpovědnost za závažné zločiny by podle zákonodárců měla být snížena na třináct let. Kromě vraždy by se to týkalo i loupeží a znásilnění s následkem smrti. Aby toho nebylo dost, v takových případech by se měla zvýšit hranice trestu z pěti na sedm let. A proč ne rovnou oko za oko, zub za zub?

Soudkyně Veronika Čeplová, jež se zabývala úplatkem pro Marka Dalíka v kauze pandurů, došla k závěru: Dalík nejednal za sebe, ale řekl si o peníze pro někoho z vlády. Důkazy ovšem chybí. Řeči, které se vedou roky v hospodě, se k uším soudu patrně donesly až teď.

Hnutí ANO na Facebooku zveřejnilo fotografii, na níž jsou nynější předseda ODS Petr Fiala společně s těmi bývalými – Václavem Klausem a Mirkem Topolánkem. A vyzvalo příznivce, aby posílali návrhy na „nejoriginálnější popisek“. Sešlo se jich dost. Jeden zní: „Bývalý prezident, bývalý premiér a budoucí premiér spolu diskutují nad tématem, jak odstranit škody způsobené vládou levice a ANO.“

Antiekologickou cenu Ropák roku opět získal ministr průmyslu Jan Mládek. Za to, že prosadil prolomení limitů těžby v dole Bílina. Spolku Děti Země, který anketu pořádá, zřejmě dochází inspirace.