Kurzy bookmakerů: ČSSD jasný vítěz, ODS na chvostu

Poslanecká sněmovna

Poslanecká sněmovna Zdroj: E15 Eduard Erben

Volby vyhraje s přehledem a poměrně velkým náskokem ČSSD. Vyplývá to alespoň z kurzů bookmakerů sázkové kanceláře Unibet, kteří sociálním demokratům předpovídají v nadcházejících parlamentních volbách výsledek okolo 27 procent. Na to, zda výsledek bude lepší nebo horší než tato předpověď, si pak sázkaři mohou vsadit ve shodném kurzu 1,85 .

S velkým odstupem následují strany KSČM s hnutím ANO, jimž Unibet věští shodný výsledek okolo 15 procent, a TOP09, kterým sázková kancelář přisuzuje 13 procent.

Naopak poměrně černou budoucnost věští Unibet ODS, která by podle jeho projekcí měla získat 8 procent hlasů. Na hranici vstupu do Sněmovny pak bookmakeři shodně vidí KDU-ČSL a SPOZ, kde se vzhledem k nabízené hladině 5 procent bude sázet na to, zda vstoupí do Parlamentu nebo nikoliv. Pravděpodobný neúspěch pak přisuzuje sázková kancelář Úsvitu Tomia Okamury, u kterého očekává výsledek na úrovni 4 procent.

„Dlouho jsme přemýšleli, jak volby pojmout, protože sázky na vítěze jsou vzhledem k dominanci závodníků v oranžovém trikotu téměř bezpředmětné a otázka dojetí na bodech se týká jen několika málo dalších,“ pomáhá si cyklistickou paralelou manažer Unibetu Milan Klemš. „Takže nakonec jsme zvolili v zahraničí populární 'hladinky' a jsme zvědaví, jak moc nám s nimi sázkaři zahýbou,“ dodává, s tím, že bookmakeři jsou připraveni výše předpokládaných volebních zisků podle sázek na jednotlivé výsledky měnit.