Kužel skončil v čele pražské Hospodářské komory

Petr Kužel

Petr Kužel Zdroj: Martin Pinkas, Euro

Delegáti shromáždění Hospodářské komory hlavního města Prahy odvolali z postu předsedy Petra Kužela, který byl ve funkci necelý rok. Spolu s ním skončilo i celé předsednictvo.

„K mému odvolání nedošlo v důsledku činnosti komory, ta je podnikateli hodnocena pozitivně, ale kvůli procedurálnímu pochybení při volebním shromáždění už v loňském roce,“ uvedl včera pro deník E15 Kužel.

Důvodem rozhodnutí shromáždění bylo to, že loňská volba některých členů představenstva neproběhla z formálních důvodů zcela podle statutu. Dle právního stanoviska šlo o pochybení jednotlivců a také volební komise. „Vzhledem k tomu, že z pozice předsedy jsem v podstatě odpovídal za veškeré dění v komoře, podpořil jsem právo delegátů vyjádřit hlasováním svůj pocit o míře mé spoluodpovědnosti za nastalou situaci. Výsledek plně respektuji,“ konstatoval Kužel. Dodal, že po vyřešení jím nezaviněného stavu je připraven znovu kandidovat a obhájit tak svou dosavadní práci pro komoru. Ujistil, že současná situace nebude mít na její chod vliv.

Kužel byl v letech 2008 až 2014 prezidentem Hospodářské komory ČR, loni na jaře se z rodinných důvodů rozhodl o tento post už znovu neusilovat.