Legendární herec Jaroslav Marvan by oslavil 115. narozeniny. Podívejte se na jeho slavné okamžiky

Hříšní lidé Města pražského

Hříšní lidé Města pražského Zdroj: (zdroj: www.ceskatelevize.cz a kniha Blanky Kovaříková Rada Vacátko a jeho hříšní lidé)

Hříšní lidé Města pražského
Hříšní lidé Města pražského
Hříšní lidé Města pražského
Hříšní lidé Města pražského
Hříšní lidé Města pražského
12
Fotogalerie

Legendární policejní rada a šéf pražské mordparty Vacátko, nerudný revizor Gustav Anděl na ROHáckých dovolených, polepšený továrník Bartoš ve snímku Nebe a dudy, kmotříček Havránek v historickém seriálovém eposu F.L.Věk anebo Ješek z Vartenberka v muzikálové fresce . Nejen v těchto snímcích zazářil jeden z nejznámějších českých herců 20. století Jaroslav Marvan. Od jeho narození dnes uplynulo 115 let.

Přestože Marvan se dodnes řadí mezi nejslavnější české herce a jeho snímky mezi nestárnoucí filmovou klasiku, jeho odkaz špiní nařčení, podle kterých Marvan dobře vycházel s vládnoucí mocí jak za Protektorátu tak i během následného komunistického režimu.

SLAVNÉ OKAMŽIKY JAROSLAVA MARVANA NALEZNETE VE FOTOGALERII:

A neméně problematický byl i jeho přístup ke králi českých komiků Vlastovi Burianovi, kterého se po válce na rozdíl od jiných tehdejších hereckých es nezastal, když mu byla předhazována kolaborace s nacisty a prý mu dokonce i úmyslně škodil.

NA DALŠÍ FOTKY A ČLÁNEK SE PODÍVEJTE VE FOTOGALERII SERVERU REFLEX.CZ