Magistrát nechá hlasovat o Novoročním ohňostroji

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: 7 Tomas Blazek

S novinkou v přípravách oslav Nového roku přišel primátor Bohuslav Svoboda. Vyzývá Pražany, aby se vyjádřili, kdy by rádi měli novoroční ohňostroj. Dosud nebylo rozhodnuto, zda Praha oslaví příchod Nového roku 2013 v prvních minutách 1. ledna nebo až v podvečerních hodinách.

„Loni byl ohňostroj poprvé hned po silvestrovské půlnoci, v předchozích letech vpodvečer 1. ledna. Oba termíny mají svá pro a proti, jedna varianta je klasičtější, tradiční a spíše pro turisty, druhá pro rodiny s dětmi. Do středy 21. listopadu proto můžete dát svůj hlas jedné z variant,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda, který už nyní zve občany na oslavy v hlavním městě i na jejich vyvrcholení při světelné show.

Letos se Novoroční ohňostroj nad Prahou rozzářil hned v prvních vteřinách Nového roku 2012. Světelná show nazvaná „Praha matka měst“ trvala 15 minut. Tak jako letošní ohňostroj se i ten příští bude konat v Praze na stejném - nejatraktivnějším - místě v centru Prahy, které Pražanům i návštěvníkům umožní sledovat ho nejen z mostů a nábřeží, ale také například ze strání Petřína či od Pražského hradu.

Novoroční ohňostroj by měl být opět odpálen z pontonu na Vltavě mezi Střeleckým a Karlovým mostem, který poskytne bezpečné odpaliště a panorama Prahy se slavnostně rozsvíceným Hradem vytvoří jedinečnou atmosféru.