Makrlíková Eklová z Rady ČT kandiduje ve volbách za ODS

Dana Eklová Marklíková

Dana Eklová Marklíková Zdroj: Anna Vackova E15

Středočeská kandidátka ODS je bohatší o další jméno. Za stranu se rozhodla kandidovat místopředsedkyně Rady České televize Dana Makrlíková Eklová. O přízeň voličů se bude ucházet na třináctém místě krajské kandidátky. Radní to oznámila na svém facebookovém profilu.

„Jsem naštvaná na to, co se děje v politice a ráda bych věci změnila k lepšímu.Mám pocit, že řadě politiků šlo v minulosti jen o vlastní prospěch a zapomínali na to, že politika je poslání. Moje šance jsou malé, ale přesto to chci zkusit a fandím všem, kdo se snaží naši politickou situaci změnit,“ prohlásila Makrlíková na svém profilu.

ODS cílí v předvolební kampani na mladé

ODS v uplynulém týdnu oficiálně zahájila předvolební kampaň. Zaměřit se chce především na úlevy při koupi bytu nebo domu pro mladé a pomoc při získávání prvního zaměstnání, to jsou některá z lákadel pro voliče, která představila při zahájení volební kampaně ODS. Místopředsedkyně strany Miroslava Němcová zdůraznila, že se ODS chce zaměřit zejména na podporu rodiny. Kromě rodiny chce ODS podporovat i vzdělávání či zaměstnanost a soustředit se na sociální a zdravotní oblasti.

Kampaň ODS odstartovala ze střechy své pražské centrály, kterou pokryla modrým kobercem. Představitelé strany a krajští lídři stáli za obřím plastickým heslem „Volím pravici“. V kampani chce dát ODS podle úřadujícího předsedy Martina Kuby najevo, že je sice konzervativní a nemění své principy a ideje, ale umí změnit styl komunikace. Donedávna vládní strana si je podle Kuby vědoma chyb i pozitiv posledních let a do kampaně jde s pokorou i sebevědomím.