Noví dodavatelé opencard dostanou přes 40 milionů. Zájem má pět firem

ilustrační foto

ilustrační foto

Hlavní město jde do finále výběru dodavatele čipových karet a služeb pro problematický projekt opencard. Komise rozlepila obálky, do tendru se přihlásilo pět firem. Magistrát z nich chce vybrat tři uchazeče, s nimiž kontrakt za více než 40 milionů korun podepíše.

S nejnižší nabídkou přišla společnost Asecco Central Europe, městu chce karty dodávat za 41,5 milionu korun bez DPH. Druhou nejnižší nabídkou předložil současný dodavatel karet, společnost Monet+, který vyčíslil služby na částku 43,7 milionu korun bez DPH. Česká pošta soutěží s částkou 44,9 milionu korun bez DPH.

„Při dodržení všech zákonných termínů doufáme, že na konci června rozhodne rada a následně bude podepsaná smlouva,“ uvedla radní Eva Vorlíčková. Rámcová smlouva zajistí podle Vorlíčkové třem nejvýhodnějším uchazečům účast v mini tendrech na konkrétní dodávky karet. Nyní chce magistrát u přihlášených firem otestovat kvalitu a jejich kvalifikaci.

Přehled firem, které se zúčastnily tendru na dodávky karet opencard
Společnost: Nabídnutá částka bez DPH:
1. Asecco Central Europe 41 544 250
2. Monet+ 43 710 500
3. Česká pošta 44 899 720
4. Telemax 46 869 843
5. Morpho Card Czech 55 062 500

Hlavní město výběrové řízení na dodavatele karet již dvakrát zrušilo kvůli malému počtu uchazečů. Magistrát má v plánu s vítězi uzavřít smlouvu na čtyři roky. Hlavním hodnotícím kritériem je nabídková cena.

Náklady na kartu opencardNáklady na kartu opencardZdroj MHMP

Kromě červených čipových karet by měly vítězné společnosti umět přidělit kartám konkrétní „tvář“ uživatele, tedy připravit elektronický čip a přenést do něj data. Předmětem veřejné zakázky je i provoz technologického řešení pro bezpečné úložiště elektronických klíčů.

V současné době Pražské centrum kartových služeb provozuje hlavní město. „V souvislosti s provozem systému vzniká potřeba kontinuálního zajištění množství čipových karet na základě průběžně přijímaných žádostí občanů o vydání, případně reklamaci čipové karty,“ informoval v odůvodnění veřejné zakázky magistrát.

Kartu opencard vlastní přes milion lidí. Využít ji mohou především jako tramvajenku a průkazku do knihovny. Váží se na ni také slevy.

Podíl firem na projektu opencard (v Kč.)Podíl firem na projektu OpencardPodíl firem na projektu OpencardZdroj MHMP

: