OBRAZEM: Politici u voleb

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg volil v Sýkořici na Rakovnicku. Očekává, že jeho strana si ve volbách pohorší

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg volil v Sýkořici na Rakovnicku. Očekává, že jeho strana si ve volbách pohorší Zdroj: ctk

Zatímco ostatní přemýšlejí, s kým po volbách sestaví koalici, volební lídr ODS Miroslava Němcová bude v neděli jednat o budoucnosti strany, která očekává volební debakl.
"Naše země potřebuje stabilní vládu, silnou vládu, vládu, která je sociálně citlivá. Já jsem přesvědčený o tom, že jenom silný mandát umožní sociální demokracii, aby se pustila do řešení problémů, které se tady v uplynulých letech nahromadily," řekl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka poté, co vhodil do urny hlasovací lístek v Základní škole na Komenského náměstí ve Slavkově u Brna. Chtěl by, aby strana získala hlasy více než třetiny voličů.
Premiér v demisi Jiří Rusnok si k volbám odskočil ze summitu Evropské unie. "Jsem celoživotní optimista, takže očekávám, že si zvolíme parlament, který bude pracovitý, poctivý, a pokud možno, stabilní a od něj se odvine stejná vláda," řekl
Prezident Miloš Zeman odevzdal svůj hlas ve volebním středisku v budově základní školy v Brdičkově ulici v Praze 5. "Budu samozřejmě respektovat úspěch té strany, která ve volbách uspěje, to je samozřejmé," uvedl s tím, že prezident nemá zasahovat do všeho.
Václav Klaus s manželkou Livií u voleb. Exprezident si myslí, že ODS, jejímž je čestným předsedou, volební porážka prospěje.
7
Fotogalerie
V první den předčasných voleb své hlasy odevzdala většina významných českých politiků. Někteří z nich se nejen pokusili odhadnout výsledek voleb, zároveň také už začali plánovat, s kým začnou jednat po volbách. Více v galerii E15.cz.

Bohumil Doležal: Zklamání z volebních výsledků bude obrovské