Odpověď JUDr. Milana Gánika k článku s názvem „Cenné pozemky u metra D a budoucí čtvrť...

Libuš Metro D

Libuš Metro D Zdroj: Metroprojekt

Odpověď JUDr. Milana Gánika k článku s názvem „Cenné pozemky u metra D a budoucí čtvrť přilákaly podnikatele s pochybnou minulostí“ vydaným dne 7. 10. 2022 v deníku E15

Informace uváděné v tomto článku ve vztahu k mé osobě jsou nepravdivé a odporují skutečnosti.

Není pravdou, že je Antonín Kanta mým dlouholetým obchodním partnerem. S panem Kantou v současné době nejsem v žádném obchodním ani partnerském vztahu.

V době podání insolvenčního návrhu na společnost Nupharo Park, a.s. jsem již ve společnosti nepůsobil. V okamžiku, kdy jsem z funkce předsedy představenstva odcházel, byl projekt stavebně dokončen, bylo vydáno rozhodnutí o povolení zkušebního provozu a společnost měla uzavřeny smlouvy s nájemci, kteří užívali cca padesát procent podlahové plochy areálu. Insolvenční návrh na společnost Nupharo Park, a.s. byl podán až s časovým odstupem dvou let po mém odchodu.

Pro realizaci projektu Central Park Praha jsem nikdy neslíbil disponovat jakoukoli vlastní hotovostí, projekt měl být financován prostřednictvím bankovních úvěrů, což se také stalo. V čase mého odchodu byly na cca 350 z 540 bytů podepsané smlouvy o smlouvách budoucích. Insolvenční návrh na společnost CP Praha s.r.o., která projekt Central Park Praha realizovala, byl podán až šest let po mém odchodu z této společnosti.