Rathova manželka: S právníkem Šejnostem nespolupracuji

Eva Rathová, manželka středočeského hejtmana a poslance ČSSD Davida Ratha, před jejich domem v Hostivici u Prahy na snímku pořízeném 15. května večer. Policie Ratha 15. května obvinila z přijetí úplatku. V jeho rukách nalezla sedm milionů korun, řekla dnes novinářům ústecká krajská státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Dalších sedm lidí zadržených s Rathem začali podle ní detektivové stíhat za poškozování zájmů EU, podplácení a sjednávání výhod při zadávání veřejné zakázky. Poslanci hrozí v případě odsouzení až 12 let vězení.

Eva Rathová, manželka středočeského hejtmana a poslance ČSSD Davida Ratha, před jejich domem v Hostivici u Prahy na snímku pořízeném 15. května večer. Policie Ratha 15. května obvinila z přijetí úplatku. V jeho rukách nalezla sedm milionů korun, řekla dnes novinářům ústecká krajská státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Dalších sedm lidí zadržených s Rathem začali podle ní detektivové stíhat za poškozování zájmů EU, podplácení a sjednávání výhod při zadávání veřejné zakázky. Poslanci hrozí v případě odsouzení až 12 let vězení. Zdroj: ctk-Tomas Junek

Manželka obviněného poslance a bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha uvedla, že s právníkem a údajným zmocněncem a mluvčím rodiny Františkem Šejnostem nikdy nespolupracovala a nespolupracuje. Uvedla to asistentka poslance Ratha Nicole Mertinová.

„Jeho vyjádření v médiích nebyla se mnou vůbec konzultována a mnohá se nezakládala absolutně na pravdivých skutečnostech,“ uvedla Eva Rathová. Rathův advokát Adam Černý podle ní doplnil svůj tým o specialistu na ústavní právo Romana Jelínka.

Rathová přitom v pondělí vydala prohlášení, že právník obžalovaný ze znásilnění a sexuálního nátlaku je kvůli svému tříměsíčnímu pobytu ve vazbě profesně i společensky vhodným člověkem k zastupování rodiny. Serveru Blesk.cz dnes také řekla, že Šejnost již rodinu od pondělního večera nezastupuje.

Šejnost v reakci na prohlášení Rathové uvedl, že v pondělí s ní uzavřel mandátní smlouvu k zastupování. Dnes se prý měli sejít, nicméně se tak nestalo, napsal v prohlášení.

Rathová také popřela Šejnostovy výroky o tom, že Černý udělal chyby a že bude vyměněn. Jeho práce si prý naopak velice váží a má jejich plnou podporu a důvěru. Po dohodě s ním se také utváří tým expertů a konzultantů, který bude pracovat pod jeho vedením.

„Velice žádám média o klid z jejich strany pro naši rodinu, více opravdu nebudu k případu již sdělovat či odpovídat na otázky,“ dodala manželka vazebně stíhaného poslance.