Řebíček prý prodal Slavii kazašskému magnátovi. Nesmysl, reaguje klub

Fanoušci pražské Slavie

Fanoušci pražské Slavie Zdroj: ctk

Fotbalová Slavia má údajně nového majitele. Aleš Řebíček prý klub i se stadionem v pražském Edenu prodal za 1,4 miliardy korun kazašskému ropnému magnátu Talgatu Bajtazijevovi. Informoval o tom deník Blesk s odkazem na nejmenovaného právníka, který se jednání účastnil. Slavia to ale důrazně popřela. Podle mluvčího Jiřího Vrby jde o nesmysl a fabulaci.

„Oficiální stanovisko klubu zní, že to není pravda a je to nesmysl. Jednání probíhají, protože to majitel do budoucna chce zabezpečit, ale tohle je fabulace od začátku do konce,“ řekl Vrba agentuře ČTK. Podle zdroje Blesku ropný magnát Bajtazijev údajně získal 80 procent akcií včetně stadionu v Edenu.

Bývalý ministr dopravy Řebíček koupil Slavii od skupiny Natland Group za nezveřejněnou částku v srpnu 2011, kdy byl klub ve finanční krizi a hrozila mu ztráta profesionální licence. Peníze na nákup podle tehdejšího vyjádření získal prodejem podílu ve stavební a dopravní firmě Viamont za 750 milionů korun.

V nedávné minulosti už Řebíček o prodeji klubu jednal s ruským podnikatelem Dmitrijem Romaněnkem a spekulovalo se i o zájmu CSKA Moskva nebo Petra Kellnera. Loni v září Slavia změnila vlastnickou strukturu, kdy se spojila s majitelem stadionu společností Vinet.

Eden, SlaviaEden, SlaviaFotbalový stadion Slavie