Růžičkovu aféru partneři českého hokeje neřeší

Vladimír Růžička

Vladimír Růžička Zdroj: CTK

Partneři českého hokeje nehodlají vyvozovat dramatické závěry z aféry kolem trenéra národního týmu Vladimíra Růžičky, která vyšla najevo 14 dní před domácím šampionátem. Růžička čelí nařčení, že v době, kdy působil ve Slavii Praha, převzal od otce jednoho z hráčů úplatek 500 tisíc korun za to, že zajistí synovi lepší pozici v týmu.

Český svaz ledního hokeje se rozhodl Růžičku neodvolat a počkat, jak dopadne vyšetřování. Partneři českého hokeje, které deník E15 oslovil, souhlasí s postupem svazu a nedomnívají se, že by aféra poškozovala hokej či jejich jméno. Partneři se shodli také na tom, že o kauze vědí pouze z médií.

„Z toho, co se objevilo na veřejnosti, si nelze udělat zcela objektivní názor a závěr. Žádné oficiální kroky tedy nepodnikáme a ze stejného důvodu nevnímáme z pozice partnera hokejové reprezentace jakékoli poškozování našeho jména, když se případ jeví jako interní v minulosti jednoho klubu,“ uvedl tiskový mluvčí společnosti Tipsport Jiří Hadrava.

Partneři vyčkávají

Ani další oslovení partneři nechtějí zasahovat do záležitostí hokejového svazu a zatím vyčkávají. „O současné situaci ohledně trenéra Růžičky víme z médií. Nemáme k dispozici žádné detailnější informace, proto situaci nekomentujeme,“ dodal například ředitel pro vnější vztahy společnosti Coca-Cola HBC ČR/SR Milan Luzum.

Zdrženlivý postoj zachovává i společnost Škoda Auto. „Jedním z principů, kterými se v rámci svých sponzoringových aktivit řídíme, je nezasahovat do vnitřních záležitostí sportu, který podporujeme,“ uvedl zástupce společnosti Vítězslav Kodym, jenž dodal, že společně s cyklistikou je pro společnost hokej zásadním pilířem sponzoringu.

Také firma ČEZ uvedla, že počká, jak se záležitost vyvine, a teprve poté může zvažovat eventuální kroky. „Zatím je to předčasné,“ prohlásila mluvčí Barbora Půlpánová.

Šašek provokuje: Křest svatého Vladimíra