Šlouf hraje dál: Pokud se vrátím do čela kandidátky, tak sám odstoupím

Miroslav Šlouf

Miroslav Šlouf Zdroj: ctk

Když vedení Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) vrátí pražské kandidátce původní podobu, kde byl Miroslav Šlouf jedničkou, lobbista z ní odstoupí. Pokud se tak nestane, mají pražští Zemanovci připraveny další kroky, které zatím nechtějí zveřejňovat. Pražská organizace SPOZ navzdory názoru vedení strany Šloufa znovu uvedla na prvním místě.

„Pokud nám bude kandidátka v pozitivním smyslu vrácena, to znamená budou věci vráceny do původního stavu podle usnesení pražské konference, já se v ten okamžik vzdávám místa na kandidátce, odcházím z kandidátky, abych uvolnil další jednání. Abych nevadil panu prezidentovi, třeba,“ řekl Šlouf ČTK.

Pokud ovšem vedení strany na jeho požadavek nepřistoupí, lobbista je připraven se bránit dalšími kroky. Podrobnosti však neuvedl. „Další politicko-společenská opatření té výzvy jsme se dohodli, že nebudeme nikde říkat,“ řekl Šlouf s tím, že se bavili i o možnosti soudní obrany.

Na výzvě předsednictvu strany se podle něj shodla na pondělním neformálním setkání většina kandidátů zvolených minulý týden na krajské konferenci. Nyní budou čekat na reakci vedení zemanovců.

Seznam pražské SPOZ: Šloufa je opět na prvním místě

Pražští Zemanovci odmítli rozhodnutí stranického vedení, které jim minulý týden vyškrtlo lídra kandidátky. Upravili proto kandidátní listinu a na první místo opět vrátili Šloufa a na druhém Vladimír Hönig.

„Postupujeme podle stanov, a proto neseme vedení SPOZ kandidátku v takové podobě, v jaké jsme ji schválili,“ uvedl místopředseda pražský Zemanovců Hönig pro server idnes.cz.

Aby se mohla SPOZ zúčastnit předčasných voleb, musí odevzdat kandidátky do dnešních čtyř hodin odpoledne. Ještě předtím ale listinu musí podepsat předseda strany Zdeněk Štengl.