Sobotka bude muset najít nového ministra práce. Krčál se nominace vzdal

Petr Krčál

Petr Krčál Zdroj: CTK

Petr Krčál, radní Kraje Vysočina pro sociální záležitosti a rodinnou politiku a kandidát sociální demokracie na ministra práce a sociálních věcí oznámil, že se z velmi vážných osobních důvodů vzdává nominace na člena nové koaliční vlády. Budoucí premiér uvedl, že nového kandidáta ČSSD na tento post představí do konce tohoto týdne.

„Vzdávám se nominace na post ministra práce a sociálních věcí. Důvodem je tragická smrt bratra Jiřího, která velmi zasáhla moji rodinu. Tato bolavá událost se mimo jiné podepisuje na zdravotním stavu mých rodičů, kteří se v tuto chvíli neobejdou bez zvýšené a pravidelné péče. Oporou rovněž musím a chci být své ženě, která nedávno ukončila léčbu onkologického onemocnění,“ vysvětlil Krčál.

Zdlůraznil, že nominace ČSSD na ministerskou funkci si velmi vážil. „Touto cestou se zároveň omlouvám budoucímu předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi a všem občanům naší země za způsobené komplikace. Rád bych zároveň popřál vše dobré vznikající vládě, v jejíž úspěch pevně věřím,“ dopdal Krčál.

„Osobním důvodům Petra Krčála rozumím a respektuji je. Je mi velmi líto, že jeho rodinu koncem minulého týdne postihla tragická událost, která nutně mění Petrovy původně zamýšlené životní kroky. Funkce ministra vyžaduje plné nasazení a soustředění,“ reagoval na Krčálova slova předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Budoucí premiér současně upřesnil, že nového kandidáta ČSSD na ministra práce a sociálních věcí představí do konce tohoto týdne.

Martin Čaban: Zeman se drží role, Sobotka prohrává

Pavel Páral: Koalice hloupých nápadů