Sobotka: Politice Mládkova ministerstva jsem v posledních týdnech přestal rozumět

Sobotka v 6. dílu pořadu Ptám se, pane premiére

Sobotka v 6. dílu pořadu Ptám se, pane premiére Zdroj: CNC Jakub Poláček

Bohuslav Sobotka v Ptám se, pane premiére
Sobotka v 6. dílu pořadu Ptám se, pane premiére
Sobotka v 6. dílu pořadu Ptám se, pane premiére
Premiér v 6. dílu pořadu Blesk.cz
Sobotka v 6. dílu pořadu Ptám se, pane premiére
6
Fotogalerie

Mládek v posledních týdnech udělal řadu chyb, uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

„Jsme uprostřed poměrně dramatické debaty o tom, co udělat s cenami mobilních dat v ČR,“ uvedl Bohuslav Sobotka v pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére.

Postěžoval si na rozporuplnou komunikaci s ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO). A tak sáhl k razantnímu kroku - odvolal ministra Jana Mládka. „Já jsem potřeboval ze strany MPO podporu, protože já se snažím ty věci změnit, aby se trh rozhýbal,“ vysvětluje Sobotka.

Sobotka zkritizoval i jednání Mládkova náměstka pro telekomunikaci Lubomíra Bokštefla. „Chcete služby jako v Polsku – odjeďte do Polska,“ napsal Bokštefl čtenářům Aktuálně.cz, když si jeden z nich postěžoval na to, proč nejsou u nás stejné ceny tarifů a mobilních dat jako v Polsku a zda k tomu mají operátoři nějaký důvod kromě vlastního zisku.

„To je něco tak neuvěřitelně arogantního, že jsem se s tím za tři roky nesetkal,“ kritizuje Sobotka vyjádření Mládkova náměstka. „V posledních čtrnácti dnech, třech týdnech jsem přestal politice MPO rozumět,“ postěžoval si dále Sobotka.

Odmítl přitom, že by byl Mládek „obětním beránkem“ v souboji s Andrejem Babišem (ANO). „Tohle je spíš otázka toho, jak lidé vnímali fungování MPO v poslední době. Lidé musí mít jistotu, že ministři jsou na jejich straně. Tady si myslím, že MPO v těch posledních týdnech udělalo celou řadu chyb,“ vytkl premiér Mládkovi.

Celý článek čtěte na serveru Blesk.cz ZDE.