Spánková akvizice: Světový lídr ResMed koupil pražskou Unimedis

Spánkové poruchy budou mít v Česku větší šanci na léčbu

Spánkové poruchy budou mít v Česku větší šanci na léčbu Zdroj: Mlada fronta E15

Společnost ResMed, průkopník a světová jednička v oblasti léčby respiračních a spánkových poruch, koupila pražskou firmu Unimedis, distributora přístrojů pro léčbu spánkových poruch v České republice a na Slovensku. Akvizice byla dokončena dnes. Podrobnosti transakce nebyly zveřejněny.

Unimedis bude i nadále v České republice a na Slovensku poskytovat své služby pod vedením Ondřeje Kalaše, který zůstává ve firmě ResMed jako ředitel pro Česko a Slovensko.

„Na českém a slovenském trhu existují růstové příležitosti, jak pro náš hlavní obor, kterým je léčba dýchacích problémů souvisejících se spánkem, tak pro naše rostoucí portfolio řešení v oblasti respiračních a kardiologických problémů,“ řekla prezidentka ResMed pro Evropu Anne Reiserová.

Firemní strategie

Akvizice je podle jejích slov pokračováním strategie firmy zaměřené na posílení distribuce řešení pro léčbu dýchacích a respiračních poruch v souvislosti se spánkem do nejpotřebnějších míst.

V duchu stejné strategie koupila firma ResMed v říjnu také varšavskou Mediserv, která nyní podniká pod názvem ResMed-Poland.

Firma Unimedis, s.r.o. byla založena v roce 2003 společníky Ondřejem Kalašem a Michalem Kunou. Hlavním zaměřením firmy je poskytování obchodních, servisních a poradenských služeb pro zdravotnická zařízení a výzkumná pracoviště.

Těžiště současných aktivit firmy je v oblasti dodávek EEG, vybavení pro spánkové laboratoře a poskytování přístrojů pro domácí léčbu spánkových poruch.

ResMed je světovou jedničkou ve vývoji, výrobě a prodeji zdravotnických prostředků pro diagnostiku, léčbu a kontrolu respiračních onemocnění, se zaměřením na dýchací problémy související se spánkem.

Léky na spaní neboli hypnotika. 7 otázek a odpovědí

Nespavost a jiné poruchy spánku

15 rad, jak čelit podzimnímu smutku