Volby 2016: Babiš moc nejásá, už myslí na další kampaň

Andrej Babiš, předseda ANO

Andrej Babiš, předseda ANO Zdroj: Anna Vacková, E15

Andrej Babiš
Předseda ANO Andrej Babiš
Tisková konference ANO
Předseda ANO Andrej Babiš
Předseda ANO Andrej \Babiš přichází do volebního štábu strany
14
Fotogalerie

Vítěz krajských voleb Andrej Babiš na to, jaké má jeho hnutí výsledky, příliš nejásá. Už dnes myslí na parlamentní volby v příštím roce.

"Dopadlo to pro nás velice dobře, jsme strašně rádi, že lidé neuvěřili různým pomluvám a lžím, které proti nám některé strany v kampani použily," prohlásil Andrej Babiš (ANO) na brífingu po krajských a senátních volbách. Jako spokojený vítěz voleb se ale přitom netvářil. "Kampaň byla náročná, vyčerpávající," řekl hned poté.

Hlavní vítěz voleb byl unavený, ale hlavně soustředěný. Když se vypnou kamery velkých médií, trochu se uvolní a vtipkuje. Že by z něj ale spadlo napětí, to se říct nedá. Ví, že dneškem jeho závod nekončí. Babiš vyhrál letošní soutěž, před sebou má ale už další cíl. "Za rok máme další volby," zmíní sám od sebe při hodnocení těch právě skončených.

Do další kampaně nemá důvod moc měnit. Svůj slogan s řízením státu a krajů jako firmy, který Babišovi protivníci využili na smeč, jen trochu ladí. Tou firmou prý nemyslí žádnou OKD, ale rodinnou firmu.

"Debata o tom, co je firma, pokud někdo nedělal ve firmě, doporučil bych, aby se informoval, co je to rodinná firma. Je škoda, že naše země není velká rodinná firma. Kdyby byla, táhli bychom za jeden provaz a měli jeden cíl, prosperitu naší země, prosperita všech lidí, určitě by to fungovalo skvěle," říká Babiš.