Za opakované prohlížení teroristického obsahu bude v Británii hrozit vězení, uvedla ministryně vnitra

Amber Ruddová

Amber Ruddová Zdroj: ctk

Za opakované prohlížení teroristického obsahu na internetu bude možné ukládat tresty vězení, a to až v délce 15 let, řekla britská ministryně vnitra Amber Ruddová na konferenci vládních konzervativců v Manchesteru. Ministryně rovněž oznámila, že britská vláda omezí prodej kyseliny sírové a zakáže prodej žíravých látek dětem poté, co prudce vzrostl počet útoků těmito látkami.

V současnosti je nezákonné stahování nebo ukládání obsahu, který nabádá k násilným útokům. Ruddová dnes ale řekla, že zákon by měl být zpřísněn tak, aby se vztahoval i na lidi, "kteří si opakovaně prohlížejí teroristický obsah na internetu".

Británií jenom letos otřáslo pět teroristických útoků. Ruddová řekla, že dalších sedm atentátů bylo zmařeno. Zpřísnění zákonů je podle ní potřeba, protože, "surové útoky" se odehrávají stále častěji.

Ruddová dnes hovořila také o útocích kyselinou, které mívají kriminální charakter. Prodávat kyselinu podle ní nebude možné osobám mladším 18 let a obecně má být omezen prodej kyseliny sírové. Tu lze použít i při podomácké výrobě výbušnin, upozornila ministryně.