Zeman: Plotu kolem Česka bych se nebránil

Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman Zdroj: CTK

Evropa by měla hrozbě terorismu čelit deportací neúspěšných žadatelů o azyl nebo radikálních imámů, myslí si prezident Miloš Zeman. Po vlně teroristických útoků ve Francii a Německu podle něj nelze vyloučit, že k podobnému atentátu dojde i v Praze.

„Musíte počítat s tím, že když do Evropy přijde více než milion uprchlíků, tak že určité procento z nich budou takzvaní džihádisté,“ uvedl Zeman pro Blesk.cz. Protože řada z nich jsou osmělí vlci, je třeba počítat s poměrně velkým počtem teroristických útoků, dodal Zeman.

Prezident opět zmínil, že migrační vlna je dle něj organizovaná invaze. Doporučil deportovat ty, kteří azyl nezískají, ale také fanatické imámy, kteří v mešitách rozsévají nenávist. Jako další opatření uvedl zabránit financování muslimských mešit ze zahraničí, zmínil přitom třeba Saúdskou Arábii.

„Právě díky tomu, že se zvětšila ona základna těch teroristů, tak ty útoky jsou stále častější a častější. Jediné řešení - odsuzovat to, to je laciné a povrchní - jediné řešení je zbavit se příčin terorismu. A touto příčinou, bohužel, jsou ilegální migranti,“ pokračoval Zeman.

CELÝ ROZHOVOR S MILOŠEM ZEMANEM NAJDETE NA BLESK.CZ