Zeman přednese své poslední vánoční poselství. Bude delší než obvykle

Prezident Miloš Zeman.

Prezident Miloš Zeman. Zdroj: ČTK / Šulová Kateřina

Prezident Miloš Zeman přednese své poslední vánoční poselství 26. prosince 2022, tedy na svatého Štěpána. Ukončí s ním své desetileté funkční období. Podle jeho slov se v něm chce rozloučit "složením účtů" a proto bude projev delší, než býval v minulosti. Vysílat se bude v pondělí ve 13 hodin na ČT 1, ČT 24, NOVA a CNN Prima News.

Zeman se po konci svého mandátu chce z lánského zámku přestěhovat do nového domu, který v Lánech staví. Předpokládá, že kolaudace by se mohla uskutečnit v lednu.

Po svém odchodu se chystá také zřídit svou vlastní kancelář, která mu bude organizovat program poté, co se na něj budou lidé či organizace, obracet jako na bývalého prezidenta. „Kancelář samozřejmě chystám, protože se dá předpokládat, že jako u každého bývalého prezidenta se na mě lidé i organizace budou občas obracet, a někdo mi musí organizovat program,“ řekl Zeman. 

První kolo prezidentských voleb se bude konat již 13. a 14. ledna 2023. Druhé pak proběhne za 14 dní, tedy 27. a 28. ledna 2023. Prezidentský mandát Milošovi Zemanovi skončí přesně 8. března 2023. V politice tak skončí po 32 letech, jak sám zmínil. 

Proslov prezidenta Zemana před předáváním státních vyznamenání

Video placeholde
Proslov prezidenta Zemana před předáváním státních vyznamenání • Blesk TV