Zeman: Šlouf si vymýšlel, proto skončil

Miroslav Šlouf

Miroslav Šlouf Zdroj: ctk

Lobbista Miroslav Šlouf ve volebním týmu prezidenta Miloše Zemana skončil, protože si vymýšlel, prohlásil Zeman. Šlouf se proti Zemanovým tvrzením ohradil, o ničem takovém prý neví.

Jak prezident prohlásil v rozhovoru pro server ParlamentníListy.cz, lobbistu, který je médii považován za jednoho z hlavních strůjců Zemanova volebního úspěchu, považuje nadále za svého přítele a jeho práce si váží.

„Veřejně prohlásil, že přesvědčil Vladimíra Remka, aby stáhnul prezidentskou kandidaturu za KSČM a aby mě podpořil v kampani. Remek pak vydal veřejné dementi, které bylo publikováno, že Miroslava Šloufa několik let neviděl, a že se tato informace nezakládá na pravdě. To byl hlavní důvod, proč jsem s ním přerušil spolupráci. Nemáme si vymýšlet,“ uvedl Zeman. Odmítl, že by spolupráci se svým bývalým poradcem ukončil kvůli útokům médií.

Šlouf, který založil občanské sdružení Přátelé Miloše Zemana, z nějž se pak vytvořila Strana práv občanů - zemanovci, serveru sdělil, že o zveřejnění takových informaci neví. „S Vladimírem Remkem jsem mluvil na začátku roku, ale nic podobného jsme nerozebírali,“ uvedl lobbista.

Šlouf večer po Zemanově vítězství v prezidentské volbě novinářům řekl, že Zemanovi pomáhal s předvolební kampaní a zkoušel mu například vyjednat podporu u vedení u KSČM, ODS i KDU-ČSL. „Jednal jsem s některými pány, mými vrstevníky, například s Vladimírem Remkem , který je stejně starý jako já a znám ho od jeho návratu z kosmu,“ řekl tehdy Šlouf. Dodal, že koncept své rozluky se Zemanem v kampani vymyslel sám, Zeman prý jeho nápad respektoval.

Zeman o něco později v České televizi prohlásil, že jeho spolupráce se Šloufem skončila již před několika lety.